Coğrafi İşaretin Türü | Mahreç İşareti |
Dosya Numarası | C2012/054 |
Başvuru Tarihi | 20.03.2012 |
Tescil Numarası | 176 |
Tescil Tarihi | 09.07.2013 |
Ürün Grubu | Fırıncılık ve Pastacılık Mamulleri, Hamur İşleri, Tatlılar |
Başvuru Yapan/Tescil Ettiren | Samsun Ticaret ve Sanayi Odası |
Simit, Samsun'un belki de en tanınmış yiyeceklerinden birisidir. Kullanılan malzeme ve pişirme teknikleri açısından, ülkenin hatta dünyanın pek çok yerinde sıklıkla yapılan simit çeşitlerinden farklılıklar gösterir.
Samsun Simidi’nin, mayası olabildiğince azdır ve mayalama süresi kısadır. Hamuru yarı sert olup pekmez (üzüm, dut, elma veya armut pekmezi) ile karıştırılarak yapılmakta ve bol miktarda susam (100 kg undan üretilen simit için 20 kg susam) kullanılmaktadır.
Coğrafi İşaret Sicil Belgesi