Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Samsun Simidi

simit.jpg

Coğrafi İşaretin TürüMahreç İşareti
Dosya NumarasıC2012/054
Başvuru Tarihi20.03.2012
Tescil Numarası176
Tescil Tarihi09.07.2013
Ürün GrubuFırıncılık ve Pastacılık Mamulleri, Hamur İşleri, Tatlılar
Başvuru Yapan/Tescil EttirenSamsun Ticaret ve Sanayi Odası

 
   Simit, Samsun'un belki de en tanınmış yiyeceklerinden birisidir. Kullanılan malzeme ve pişirme teknikleri açısından, ülkenin hatta dünyanın pek çok yerinde sıklıkla yapılan simit çeşitlerinden farklılıklar gösterir.

   Samsun Simidi’nin, mayası olabildiğince azdır ve mayalama süresi kısadır. Hamuru yarı sert olup pekmez (üzüm, dut, elma veya armut pekmezi) ile karıştırılarak yapılmakta ve bol miktarda susam (100 kg undan üretilen simit için 20 kg susam) kullanılmaktadır.

Coğrafi İşaret Sicil Belgesi