Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Türk Mutfağı Haftası Açılış Programı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yürütülen ‘Türk Mutfağı Haftası’, Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilimizde de etkinliklerle kutlandı.

Tütün İskelesi Kurtuluş Yolu’nda düzenlenen etkinlikte ilçe belediyeler, halk eğitim merkezleri ve okullar olmak üzere toplam 21 stant kuruldu.

Stantlarda Samsun’un yöresel lezzetleri olan mantı, pide, menemen, nebiyan fasulyesi, kaz tiridi, nokul ve keşkek gibi yöresel yemekler tanıtıldı. Yerel tatlarımızın tanıtıldığı standlarda vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri çok mutlu etti. 

Bu yıl “Türk Mutfağı Klasikleri” temasıyla düzenlenen etkinliklerde, sürdürülebilirliğe ve yerel ürünlere verdiğimiz önemi vurguladık.


Etkinliğe Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Çorum Valisi Sayın Ali Çalgan, Ayvacık Kaymakamı Sayın Mehmet Emre Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

  • IMG_1100.JPG
  • IMG_1245.JPG
  • IMG_1140.JPG
  • IMG_1079.JPG
  • IMG_1116.JPG
  • IMG_1120.JPG
  • IMG_1177.JPG
  • IMG_1183.JPG
  • IMG_1205.JPG
  • IMG_1209.JPG