Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Çarşamba Kıvratması


YOLBUL (NAVIGATION)




İçindekiler:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı su

1 çay kaşığı karbonat

3 adet yumurta

1/2 kg nişasta

1/2 paket margarin

1 kg çekilmiş fındık

1/2 kg toz şeker

1 kg buğday unu

 

Buğday ununa yoğurt, su, yumurta, sıvı yağ ve 1 çay kaşığı karbonat katılarak kulak memesi kıvamına getirilir. Yumurta büyüklüğünde olacak şekilde bir tepsiye konularak dinlendirilir. Yarım kilo şeker ile fındık içi birbirine karıştırılarak dinlenen hamur nişastasıyla birlikte oklava yardımıyla açılır. Açılan yufkanın üzerine fındık içi yeteri miktarda serpilerek oklava ile rulo haline getirilir ve sıkıştırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Daha sonra yarım paket margarin eritilir ve tepsiye dizilen ruloların üzerine fırçayla sürülerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Kaynak: Melahat ASLAN (Samsun Yemekleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)

Kivratma is a traditional Turkish dessert made with dough, yoghurt and nut which is a delicious part of Carsamba cuisine.

عربى
كيفراتما هي حلوى تركية تقليدية مصنوعة من العجين واللبن والمكسرات وهي جزء لذيذ من مطبخ كارسامبا.

Française
Le kiferatma est un dessert turc traditionnel à base de pâte, de yaourt et de noix et fait partie de la délicieuse cuisine de Karsamba.

Espanol
Kivratma es un postre tradicional turco hecho con masa, yogur y nueces que es una parte deliciosa de la cocina de Carsamba.

Pусский
Кивратма - это традиционный турецкий десерт, приготовленный из теста, йогурта и орехов, который является восхитительной частью кухни чаршамба.