Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Çakallı Menemeni

YOLBUL (NAVIGATION)




Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan, yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.

Tarifi:
250 gr tereyağı

15 gr yeşil biber

600 gr domates

10 gr pastırma

100 gr kaşar peyniri

8 adet yumurta

Yapılışı: Tereyağında biber öldürülür, domates konularak ezerek pişirilir. 10 gr pastırma ve 100 gr kaşar atılarak iyice eriyene kadar pişirilir. Çırpılan yumurtalar ilave edilerek yumurtalar isteğe göre (az veya çok) pişirilir.
Kaynak: Turgut CANBOLAT (Samsun Yemekleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)

Menemen is a special taste of the region that is served in all restaurants of Cakalli. It is usually served with special Cakalli bread, traditionally made in Cakalli.
Recipe:
250 gr butter

15 gr green pepper

600 gr tomato

10 gr bacon

100 gr kashar cheese

8 eggs

Preparation: Initially, peppers are cooked in butter and then tomatoes are added and cooked by mashing them. 10 gr bacon and 100 gr kashar cheese are added to meal until they are well melted. In the end, eggs are added to the mixture.

عربى
Menemen هو طعم خاص للمنطقة ، يتم تقديمه في جميع مطاعم Çakallı. يتم تقديمه عادة مع خبز Çakallı الخاص ، المصنوع تقليديًا في Çakallı.

Française
Menemen est un goût spécial de la région, qui est servi dans tous les restaurants de Çakallı. Il est généralement servi avec du pain spécial Çakallı, traditionnellement fabriqué à Çakallı.

Espanol
Menemen es un sabor especial de la región, que se sirve en todos los restaurantes de Çakallı. Por lo general, se sirve con pan especial Çakallı, elaborado tradicionalmente en Çakallı.

Pусский
Менемен - это особый региональный вкус, который подают во всех ресторанах Чакаллы. Обычно его подают с особенным хлебом Чакаллы, который традиционно готовят в Чакаллы.